Hashtag-tutkimus paljastaa afrikkalaisten keskustelunaiheet | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hashtag-tutkimus paljastaa afrikkalaisten keskustelunaiheet

Afrikkalaiset puhuvat Twitterissä etenkin politiikkaa, kertoo How Africa Tweets -tutkimus.

Mistä afrikkalaiset keskustelevat Twitterissä? Ainakin politiikasta, käy ilmi tuoreesta How Africa Tweets – Miten Afrikka twiittaa -tutkimuksesta.

Brittiläisen viestintäkonsultointifirma Portlandin kolmatta kertaa julkaistu tutkimus paljastaa varsin mielenkiintoisia seikkoja afrikkalaisista Twitterin käyttäjistä. Afrikkalaiset puhuvat tutkimuksen mukaan politiikkaa Twitterissä enemmän kuin yhdysvaltalaiset, kanadalaiset, ranskalaiset ja britit.

Tutkijat analysoivat 1,6 miljardia mantereelle paikannettua twiittiä ja 5 000 suosituinta hashtagia vuodelta 2015 . Hashtageista kymmenen prosenttia liittyi politiikkaan; Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa prosenttiosuus on vain parin prosentin vaiheilla.

Esimerkiksi Somaliassa viidenneksi yleisin hashtag on terrorijärjestöön viittaava #alshabaab. Sisällissodan partaalle ajautuneessa Burundissa neljänneksi yleisin hashtag on #burundicrisis, Liberiassa toiseksi yleisin on #ebola. Etelä-Afrikassa toiseksi käytetyin hashtag oli #feesmustfall, joka viittaa maassa aktivoituneeseen opiskelijaliikkeeseen. Keniassa kuudentena on on #garissaattack, joka viittaa Garissan terrori-iskuun keväällä 2015.

Koko mantereen suosituin poliittinen hashtag on tutkijoiden mukaan #nigeriadecides, joka viittaa maan viimevuotisiin vaaleihin.

Ahkerimpia twiittaajia ovat tutkimuksen mukaan Egyptin, Nigerian, Etelä-Afrikan, Kenian ja Ghanan asukkaat. Poliittisista aiheista twiittavat eniten nigerialaiset, eteläafrikkalaiset, etiopialaiset, burundilaiset ja egyptiläiset.

Toki viihteeseen liittyvät twiitit ovat Afrikassakin edelleen suosituimpia. Esimerkiksi Tunisiassa neljänneksi suosituin hashtag oli tutkimuksen mukaan #mtvhottest.

Silti kiinnostus politiikkaan on tutkijoiden mukaan kasvanut – aiemmin afrikkalaiset twiittailivat lähinnä sosiaalista kanssakäymistä ylläpitääkseen. Twitter on ylipäätään kasvattanut suosiotaan huimasti: twiittien määrä on 34-kertaistunut mantereella vuodesta 2012 lähtien.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia