Yli puolta lapsista kuritetaan fyysisesti | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yli puolta lapsista kuritetaan fyysisesti

Lapsen väkivaltainen kurittaminen on kielletty kokonaan vain 39 maassa, käy ilmi UNICEFin julkistamista tiedoista.

Kuusi kymmenestä 2–14-vuotiaista saa vanhemmiltaan tai huoltajiltaan säännöllisesti fyysisiä rangaistuksia. Vain 39 maata maailmassa on kieltänyt lapsen väkivaltaisen kurittamisen, käy ilmi YK:n lastenjärjestö UNICEFin julkistamista tuoreista tilastoista.

Vakavammat fyysisen rangaistuksen muodot, lapsen lyöminen päähän, korviin tai kasvoihin tai lapsen lyöminen kovaa ja toistuvasti, ovat kuitenkin harvinaisempia. Alle kolmannes aikuisista uskoo, että fyysisiä rangaistuksia tarvitaan lasten kasvattamiseksi, raportissa kerrotaan.

Kuritusväkivalta on yleisin lapsiin kohdistuvan väkivallan muoto, mutta esimerkiksi teini-ikäisten poikien yleisin kuolinsyy on henkirikos, UNICEFin tuoreessa raportissa kerrotaan. Yhteensä noin viidennes henkirikosten uhreista globaalisti on alle 20-vuotiaita. Eniten lapsiin kohdistuvia henkirikoksia tapahtuu Latinalaisessa Amerikassa sekä Länsi- ja Keski-Afrikassa.

Myös lapsiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on yleistä. Tytöistä 120 miljoonaa on kokenut seksuaalista hyväksikäyttöä, raportissa kerrotaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia