Sierra Leonen koulut avattiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sierra Leonen koulut avattiin

Sierra Leone on viimeinen maa, joka avaa koulut ebolaepidemian jäljiltä. Ensimmäisenä päivänä koululaisia oli vähän.

Sierra Leone avasi tiistaina koulunsa ensimmäistä kertaa kahdeksaan kuukauteen. Yhteensä yli 8 000 koulun oli määrä avautua 1,8 miljoonalle oppilaalle, jotka ebolaepidemia on pitänyt kotona kuukausia.

Ebola on vienyt Sierra Leonessa lähes 4 000 ihmisen hengen. Maan viranomaiset ja järjestöt ovat luvanneet ehkäistä tartuntojen uuden leviämisen mittaamalla lasten kuumeen ja valvomalla käsienpesua. Muun muassa YK:n lastenjärjestö UNICEF on kouluttanut maan opettajia ehkäisemään ebolaa.

Yhteensä noin 12 000 sierraleonelaista on saanut ebolatartunnan. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan viime viikolla tapauksia löytyi 9.

Medalähteiden mukaan ensimmäisenä päivänä tulijoita oli vähän, sillä pelkää vielä tartuntaa. Lastenoikeusjärjestö Plan kritisoi myös sitä, että Sierra Leonen hallitus on päättänyt kieltää raskaana olevilta kouluuntulon.

Ebolasta niinikään kärsivän Guinean ja Liberian koulut avasivat ovensa tammi- ja helmikuussa. Guineassa 1,3 miljoonan lapsen arvioidaan palanneen kouluun, Liberiassa 800 000:n.

Yhteensä ebolatartunnan on kolmessa maassa saanut yli 25 000 ihmistä, ja siihen on kuollut noin 10 600. WHO muistutti viime viikolla, että kyseessä on yhä globaali hätätila, vaikka tautitapaukset ovatkin vähentyneet.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia