Sadankomitean rauhanpalkinto maahanmuuttobloggarille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sadankomitean rauhanpalkinto maahanmuuttobloggarille

Sakari Timonen saa palkinnon puuttumisesta yhteiskunnan epäkohtiin.

Rauhanjärjestö Sadankomitean rauhanpalkinto on myönnetty tänä vuonna bloggaaja Sakari Timoselle tunnustuksena ruohonjuuritason työstä yhteiskunnan epäkohtiin puuttumisessa.

Lakimies ja juukalainen kunnanvaltuutettu Timonen kirjoittaa nykyisin Image-lehden sivuilla Uuninpankkopoika-blogissaan muun muassa maahanmuutosta, pakolaisuudesta ja köyhyydestä. Hän on oikonut maahanmuuttoon liittyviä virheellisiä käsityksiä ja saanut kirjoitustensa vuoksi tappouhkauksia.

Palkinnolla halutaan tänä vuonna kiinnittää huomioita yksittäisten ihmisten tekemään rauhantyöhön, Sadankomitea kertoo tiedotteessaan.

"Yhteiskunnallisen keskustelun ja asenneilmapiirin kiristyessä on tärkeää, että esimerkiksi internetin vihapuheeseen puututaan. Yhdenvertainen ja oikeudenmukainen yhteiskunta vaatii jokaisen panosta, eikä työtä voi sälyttää vain virkamiesten harteille", sanoo järjestön puheenjohtaja Timo Mielonen.

Palkinto julkistettiin eilen itsenäisyyspäivänä. Palkintona on keraamikkotaiteilija Miia Kallion teos Rauhanlaiva.

Sadankomitea on antanut rauhanpalkinnon vuosittain vuodesta 1978 alkaen. Viime vuonna palkinnon sai Kirkon Ulkomaanavun Palestiina-vapaaehtoisohjelma EAPPI.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia