Rikkain prosentti omistaa puolet varallisuudesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rikkain prosentti omistaa puolet varallisuudesta

Vielä viime vuonna osuus oli 48,2 prosenttia.

Erot varallisuudessa ovat kasvaneet jälleen tänä vuonna, käy ilmi sveitsiläisen rahoituspalveluyritys Credit Suissen tuoreesta raportista. Sen arvion mukaan tällä hetkellä maailman rikkain prosentti omistaa puolet maailman varallisuudesta.

Vielä viime vuonna osuus oli 48,2 prosenttia. Avustusjärjestö Oxfam ennusti alkuvuonna, että luku nousee puoleen vuoden 2016 mennessä.

Raportin mukaan jos ihminen omistaa 3 210 dollaria, eli noin 2 813 euroa, hän kuuluu maailman rikkaimpaan puolikkaaseen. 68 800 dollaria, eli noin 60 300 euroa, omistavaa taas kuuluu rikkaimpaan kymmenykseen, joka omistaa 87,7 prosenttia maailman varallisuudesta.

Raportissa otetaan huomioon ihmisten rahavarat ja muu omaisuus. Velkoja ei lasketa vauraudeksi.

Raportti keskittyy tänä vuonna etenkin keskiluokkaan, jonka vauraus on sen mukaan kasvanut tänä vuonna aiempaa hitaammin. Yhteensä 14 prosenttia maailman väestöstä kuuluu keskiluokkaan, jonka tulorajat vaihtelevat maittain.

Ultrarikkaita, eli yli 50 miljoonaa dollaria, 44 miljoonaa euroa, omistavia on maailmassa raportin mukaan 123 800.

Raportin mukaan maailman varallisuus on hieman pienentynyt viime vuodesta ja on nyt noin 250 biljoonaa dollaria, eli noin 219 biljoonaa euroa. Syynä on dollarin vahvistuminen. Varallisuuden uskotaan kuitenkin kasvavan lähivuosina, ja esimerkiksi miljonäärien määrän ennustetaan kasvavan 46 prosenttia seuraavien viiden vuoden aikana.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia