Kirkon Ulkomaanapu keskeyttänyt työn Keski-Afrikan tasavallassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kirkon Ulkomaanapu keskeyttänyt työn Keski-Afrikan tasavallassa

Järjestön mukaan maahan palataan välittömästi, kun tilanne on rauhoittunut.

Kirkon Ulkomaanapu on vetänyt väliaikaisesti kaksi avustustyöntekijäänsä pois Keski-Afrikan tasavallasta, kun väkivaltaisuudet kiihtyivät jälleen pääkaupunki Banguissa joulukuun alussa. Epävarmoissa olosuhteissa evakuoidut työntekijät ovat jo palanneet Suomeen.

Järjestön mukaan pitkittyneen vakavan kriisin takia maassa ei ole tällä hetkellä mahdollista työskennellä turvallisesti. Kirkon Ulkomaanapu on osallistunut  Keski-Afrikan tasavallassa koulujen rakentamis- ja korjaustyöhön.

"YK ja muut kansainväliset avustusjärjestöt jatkavat paikan päällä työtään konfliktista huolimatta. Sen sijaan Ulkomaanavun humanitaarinen työ peruskoulujen toiminnan jatkumiseksi on juuri nyt erityisen vaikeaa", Etelä-Afrikan tasavallassa työskennellyt Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen työn tiiminjohtaja Elina Hakkarainen sanoo.

Väkivaltaisuuksien takia kymmenet tuhannet banguilaiset ovat paenneet kodeistaan, ja alueella työskentelevät järjestöt ovat erittäin huolestuneita perustarvikkeiden ja terveydenhuoltopalveluiden riittävyydestä. Punaisen ristin kansainvälinen komitea on vedonnut viranomaisiin ja aseellisiin ryhmiin, jotta nämä säästäisivät sairaalat, lääkärit ja hoitohenkilökunnan iskuiltaan.

Järjestöt ovat toistuvasti pyytäneet kansainvälistä yhteisöä puuttumaan Keski-Afrikan tasavallan kriisiin. Maa on ollut pahenevassa sekasorron tilassa kevään jälkeen, kun kapinallisryhmät kaappasivat vallan. Väkivaltaisuudet ovat ajaneet lähes 400 000 ihmistä pakolaisuuteen, ja arviolta joka kolmas keskiafrikkalainen on riippuvainen avusta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia